Chlebek gryczany

Przepisy » Lekkie i smaczne propozycje na kolację » Chlebek gryczany

SKŁADNIKI NA CHLEB:

  • 500g kaszy gryczanej niepalonej!!! – z palonej chleb nie wyjdzie
  • sól himalajska- płaska łyżka
  • czarnuszka
  • czosnek niedźwiedzi

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • kaszę przesyp do miski i zalej ciepłą wodą – tak żeby 2 cm tafla wody była nad kaszą
  • garnek przykryj ręcznikiem i odstaw na 24 godziny w temperaturze pokojowej – w tym czasie sprawdzaj czy nie ma potrzeby dolania malej ilości wody
  • odcedź dokładnie kaszę od pozostałej wody na sicie •przełóż do miski, wsyp sól i przyprawy – zblenduj wszystko na jednolita masę
  • foremkę (u mnie 20 cm/ 11 cm) wyłóż papierem do pieczenia •przełóż ciasto do foremki
  • silikonowym pędzelkiem przesmaruj wierzch chleba wodą
  • wstaw chleb do piekarnika nagrzanego do 230 C na około godzinę
  • wyciągnij z foremki i studź na kratce
  • po wystudzeniu podziel na porcje i zamróź


Poradnia dietetyczna

Studio Urody BE BEAUTY to wyjątkowe miejsce dla każdego.

Wyjątkowy klimat dla wyjątkowych ludzi - takich jak Ty

To miejsce odsłoni przed Tobą magię pielęgnacji Twojego ciała na najwyższym światowym poziomie. Tylko tutaj poczujesz się naprawdę sobą... Spokój, relaks, przyjemne wnętrze - tutaj czas zatrzymał się dla Ciebie.


Anna Kisielewicz - Dietocoach

Współpracujemy z laboratorium medycznym DIAGNOSTYKA.

Nasi pacjenci mają zniżkę na badania w wysokości 15% na terenie całej Polski



 
 
Poradnia dietetyczna
ul. Niepodległości 28
66-400 Gorzów Wlkp.
 
507 682 780