Makarony pełnoziarniste - pesto

Przepisy » Makarony pełnoziarniste - pesto

Dlaczego warto wybierać makarony pełnoziarniste, a nie tak popularne u nas z białej mąki?

Zawierają więcej białka, a przede wszystkim więcej błonnika. Pamiętajcie, makaron gotujemy al dente. Makarony należy spożywać z tzw. lekkimi sosami, a w szczególności z pesto:-)

Jak szybko i sprawnie przygotować pesto?

Składniki:
  • 200 g bazylii
  • 60 g startego parmezanu
  • 1/4 szklanki orzeszków piniowych
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Orzeszki piniowe upraż na suchej patelni. W blenderze zmiksuj czosnek, orzeszki i bazylię. Następnie dodaj parmezan, sól, pieprz naturalny i powoli dolewaj oliwę. Miksuj do uzyskania gładkiej masy. Gotowe pesto przełóż do słoiczka i zalej cienką warstwą oliwy.


Poradnia dietetyczna

Studio Urody BE BEAUTY to wyjątkowe miejsce dla każdego.

Wyjątkowy klimat dla wyjątkowych ludzi - takich jak Ty

To miejsce odsłoni przed Tobą magię pielęgnacji Twojego ciała na najwyższym światowym poziomie. Tylko tutaj poczujesz się naprawdę sobą... Spokój, relaks, przyjemne wnętrze - tutaj czas zatrzymał się dla Ciebie.


Anna Kisielewicz - Dietocoach


 
 
Poradnia dietetyczna
ul. Niepodległości 28
66-400 Gorzów Wlkp.
 
507 682 780