SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

  • kaszę przesyp do miski i zalej ciepłą wodą – tak żeby 2 cm tafla wody była nad kaszą
  • garnek przykryj ręcznikiem i odstaw na 24 godziny w temperaturze pokojowej – w tym czasie sprawdzaj czy nie ma potrzeby dolania malej ilości wody
  • odcedź dokładnie kaszę od pozostałej wody na sicie •przełóż do miski, wsyp sól i przyprawy – zblenduj wszystko na jednolita masę
  • foremkę (u mnie 20 cm/ 11 cm) wyłóż papierem do pieczenia •przełóż ciasto do foremki
  • silikonowym pędzelkiem przesmaruj wierzch chleba wodą
  • wstaw chleb do piekarnika nagrzanego do 230 C na około godzinę
  • wyciągnij z foremki i studź na kratce
  • po wystudzeniu podziel na porcje i zamróź
SKŁADNIKI NA CHLEB:
  • 500g kaszy gryczanej niepalonej!!! – z palonej chleb nie wyjdzie
  • sól himalajska- płaska łyżka
  • czarnuszka
  • czosnek niedźwiedzi
error: Content is protected !!

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz darmową dietę

"Dieta bogata w żelazo 1800 kcal"

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach