Święta niewątpliwie kojarzą mi się z różnorodnością smaków, ale przede wszystkim z bakaliami, dlatego dzisiaj Jaglane kule śnieżne,a w środku, bakaliowa niespodzianka:-)

Dodatki:
Pokrojone morele suszone niesiarkowane, suszone śliwki, żurawina suszona

Do obtoczenia :
mąka kokosowa, wiórki kokosowe, karob

Składniki:
  • 100 g kaszy jaglanej
  • mleczko kokosowe 22% tłuszczu 2 łyżki
  • 50 g ksylitolu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • ekstrakt waniliowy
Kaszę jaglaną upraż na sucho w garnku, przelej wrzątkiem, zalej wodą . Dodaj wanilię, ksylitol, wymieszaj i gotuj do całkowitej miękkości kaszy. Kasza powinna wchłonąć całą wodę i lekko się rozgotować. Do jeszcze ciepłej kaszy dodaj mleczko kokosowe i olej kokosowy, dokładnie wymieszaj.

Przygotuj ulubione dodatki, np. śliwki suszone, rodzynki itd., drobno posiekaj. Wymieszaj z kaszą. Uformuj kule, a następnie obtocz je w mące kokosowej lub wiórkach kokosowych lub karobie (ja zrobiłam mix). Gotowe kule śnieżne wstaw do lodówki.

error: Content is protected !!

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz darmową dietę

"Dieta bogata w żelazo 1800 kcal"

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach