WARSTWA CZEKOLADOWA:
100 g gorzkiej czekolady (u mnie słodzona stevią zakupiona w sklepie ze zdrową żywnością) rozpuść z 3 łyżkami wody kokosowej (wylanej z gęstego, zastygłego mleka kokosowego z puszki) i wymieszaj z 2 łyżkami masła migdałowego. Przełóż masę do formy do pieczenia (u mnie naczynie żaroodporne) i wstaw na 30 minut do lodówki.
WARSTWA KOKOSOWA:
400 ml mleka kokosowego z puszki ubij z 1 łyżką ksylitolu i ziarenkami z laski wanilii. Wyłóż na masę czekoladową i ponownie wstaw do lodówki.
WARSTWA DAKTYLOWA:
400 G daktyli+ 6 moreli suszonych niesiarkowanych (moczone przez 30 minut w gorącej wodzie i odsączone)+ 3 łyżki kremu z kasztanów zmiksuj na gładką masę i wymieszaj ze szklanką orzechów włoskich (troszkę je rozdrobniłam:-), po czym wyłóż na warstwę kokosową.
WARSTWA CZEKOLADOWA:
jak wyżej, ale już bez masła migdałowego:-)