WARSTWA CZEKOLADOWA:

100 g gorzkiej czekolady (u mnie słodzona stevią zakupiona w sklepie ze zdrową żywnością) rozpuść z 3 łyżkami wody kokosowej (wylanej z gęstego, zastygłego mleka kokosowego z puszki) i wymieszaj z 2 łyżkami masła migdałowego. Przełóż masę do formy do pieczenia (u mnie naczynie żaroodporne) i wstaw na 30 minut do lodówki.

WARSTWA KOKOSOWA:

400 ml mleka kokosowego z puszki ubij z 1 łyżką ksylitolu i ziarenkami z laski wanilii. Wyłóż na masę czekoladową i ponownie wstaw do lodówki.

WARSTWA DAKTYLOWA:

400 G daktyli+ 6 moreli suszonych niesiarkowanych (moczone przez 30 minut w gorącej wodzie i odsączone)+ 3 łyżki kremu z kasztanów zmiksuj na gładką masę i wymieszaj ze szklanką orzechów włoskich (troszkę je rozdrobniłam:-), po czym wyłóż na warstwę kokosową.

WARSTWA CZEKOLADOWA:

jak wyżej, ale już bez masła migdałowego:-)

Całość posyp prażonymi płatkami migdałowymi
error: Content is protected !!

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz darmową dietę

"Dieta bogata w żelazo 1800 kcal"

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach