Ostatnio często porusza się temat związany z odpornością naszego organizmu. Zatem co przysłuży się do wzmacniania układu odpornościowego?

  • dieta – pozbawiona produktów antyodżywczych, prozapalnych, przetworzonych, błyskawicznych
  • warzywa i to w każdej postaci, zarówno surowe, jak i gotowane, ale przede wszystkim różnorodne. Przeważać jednak powinny zdecydowanie zielone, takie jak jarmuż, brokuły, szpinak, natka pietruszki, koperek ze względu na sporą zawartość witaminy C
  • aktywność ruchowa wykonywana systematycznie – to usprawnienie całego naszego organizmu i zbawienne działanie w kontekście zdrowia zwłaszcza, jeżeli dołożymy ruch na świeżym powietrzu
  • suplementacja – warto o niej pomyśleć, zwłaszcza jeżeli żyjemy w ciągłym biegu i nasza dieta na co dzień nie jest tak urozmaicona, jak być powinna. W swojej suplementacji uwzględnij witaminę D3 – wpływa na proces pracy mięśni, wchłanianie wapnia i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego. Warto też suplementować omega-3 – dostarczane w odpowiednich ilościach zapewnią większą odporność na wirusy, wspomogą pracę serca i mózgu.
  • sen i regeneracja – jeżeli chcemy być zdrowi, pełni energii, musimy przede wszystkim dbać o nasz rytm dobowy.
error: Content is protected !!

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach