Masło orzechowe zmiksuj z 1 jajkiem, wiórkami kokosowymi na lepką masę, wyłóż na dno formy do tarty. Bataty zmiksuj z masłem klarowanym, jajkami, cynamonem, imbirem na gładką masę. Wsyp mąkę i wymieszaj. Wylej masę na orzechowy spód, na wierzchu ułóż owoce i piecz około 40 min w 180 stopniach. Krój po całkowitym ostudzeniu.1/4 tarty to około 300 kcal, zatem makro przyjazne.

Składniki:
  • bataty 350 g (ugotuj)
  • maliny mrożone, borówki 200g
  • aja kurze całe 3szt
  • masło orzechowe 45g (masło z orzechów laskowych)
  • mąka ryżowa 20g
  • wiórki kokosowe 18g
  • masło klarowane 10g
  • cynamon 1 łyżeczka
  • imbir 0,5 łyżeczki
  • proszek do pieczenia bg 1 łyżeczka
  • stewia jako posypka do owoców