Masło orzechowe zmiksuj z 1 jajkiem, wiórkami kokosowymi na lepką masę, wyłóż na dno formy do tarty. Bataty zmiksuj z masłem klarowanym, jajkami, cynamonem, imbirem na gładką masę. Wsyp mąkę i wymieszaj. Wylej masę na orzechowy spód, na wierzchu ułóż owoce i piecz około 40 min w 180 stopniach. Krój po całkowitym ostudzeniu.1/4 tarty to około 300 kcal, zatem makro przyjazne.
Składniki:
- bataty 350 g (ugotuj)
- maliny mrożone, borówki 200g
- aja kurze całe 3szt
- masło orzechowe 45g (masło z orzechów laskowych)
- mąka ryżowa 20g
- wiórki kokosowe 18g
- masło klarowane 10g
- cynamon 1 łyżeczka
- imbir 0,5 łyżeczki
- proszek do pieczenia bg 1 łyżeczka
- stewia jako posypka do owoców