BAKŁAŻAN FASZEROWANY

Przepisy » Obiadowe inspiracje » BAKŁAŻAN FASZEROWANY

SKŁADNIKI:

  • 1 bakłażan
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • pieczarki
  • szpinak
  • pomidor z puszki (razem z zalewą)
  • natka pietruszki


Kaszę płuczemy w wodzie, następnie zalewamy ponownie wodą i gotujemy. W tym czasie umyj bakłażana i przekrój wzdłuż na pół. Należy usunąć pestki i część miąższu (miąższ posypuję solą i odstawiam na 30 minut, żeby puścił wodę). Na patelni rozgrzewamy oliwę i w kolejności dajemy pieczarki, szpinak , pokrojony miąższ z baklażana, pomidory z puszki oraz ugotowaną kaszę. Całość doprawiamy i nadziewamy farszem bakłażana. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 40 minut.
Przed podaniem posyp natką pietruszki. *można zrobić także w wersji mięsnej, np. mielony filet z kurczaka.
*kaszę jaglaną z przyprawami zakupiłam w lidlu.



Poradnia dietetyczna

Studio Urody BE BEAUTY to wyjątkowe miejsce dla każdego.

Wyjątkowy klimat dla wyjątkowych ludzi - takich jak Ty

To miejsce odsłoni przed Tobą magię pielęgnacji Twojego ciała na najwyższym światowym poziomie. Tylko tutaj poczujesz się naprawdę sobą... Spokój, relaks, przyjemne wnętrze - tutaj czas zatrzymał się dla Ciebie.


Anna Kisielewicz - Dietocoach

Współpracujemy z laboratorium medycznym DIAGNOSTYKA.

Nasi pacjenci mają zniżkę na badania w wysokości 15% na terenie całej Polski



 
 
Poradnia dietetyczna
ul. Niepodległości 28
66-400 Gorzów Wlkp.
 
507 682 780