Kurkuma, nasza przeciwzapalna przyjaciółka, dodaje zupie koloru i smaku.

W garnczku podduś cebulę ze szczyptą soli. Dodaj kurkumę, imbir i czosnek. Następnie w kolejności marchew, zalej ciepłą wodą.Wymieszaj i zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj około 30 minut . Dodaj mleczko kokosowe. Blenderem ręcznym zmiksuj zupę na gładką masę. Dodaj sok z limonki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz podawać z mięsem z kurczaka/indyka, klopsiki. Posypać natką pietruszki, czarnuszką.

Makroskładniki (z mięsem 80 g): 234 kcal, B: 20,8 g, T: 9.2 g, W: 26.9 g

Ps marchewkę (jeżeli jest jej więcej) zawsze wliczam do diety jako źródło węglowodanów

Składniki:
  • marchew 300 g
  • cebula biała 1/2
  • ząbek czosnku
  • mleczko kokosowe 19% 40 g lub oliwa z oliwek 12 g
  • sól himalajska, pieprz świeżo mielony, kurkuma, szczypta imbiru

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach