Kaszę płuczemy w wodzie, następnie zalewamy ponownie wodą i gotujemy. W tym czasie umyj bakłażana i przekrój wzdłuż na pół. Należy usunąć pestki i część miąższu (miąższ posypuję solą i odstawiam na 30 minut, żeby puścił wodę). Na patelni rozgrzewamy oliwę i w kolejności dajemy pieczarki, szpinak , pokrojony miąższ z baklażana, pomidory z puszki oraz ugotowaną kaszę. Całość doprawiamy i nadziewamy farszem bakłażana.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 40 minut.
Przed podaniem posyp natką pietruszki. *można zrobić także w wersji mięsnej, np. mielony filet z kurczaka.

*kaszę jaglaną z przyprawami zakupiłam w lidlu.

Składniki:
  • 1 bakłażan
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • pieczarki
  • szpinak
  • pomidor z puszki (razem z zalewą)
  • natka pietruszki

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach