Dla tych, którzy lubią nieco pokombinować: BATATY NADZIEWANE MIĘSEM.

Bataty dokładnie przepłucz w wodzie, przekrój na pół, włóż do naczynia żaroodpornego( naczynie spryskaj sprayem beztł.) i piecz w temp. 180 stopni ok. 20 minut. Następnie, po ostygnięciu wydrąż środek batatów tak, by nie uszkodzić skórki. W tym czasie na rozgrzanej patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulkę i czosnek, w kolejności dodaj mięsko z kurczaka ( może być zmielone lub pokrojone na małe kawałki), przyprawy i dwie łyżeczki przecieru pomidorowego. Składniki przełóż do wydrążonych batatów. Piecz w temp 180 stopni ok. 40 minut. Na koniec całość posyp natką pietruszki.

Smacznego .

Składniki:
  • batat średniej wielkości
  • cebula biała, czosnek
  • przecier pomidorowy
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz, papryka wędzona

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach