Dla tych, którzy lubią nieco pokombinować: BATATY NADZIEWANE MIĘSEM.
Bataty dokładnie przepłucz w wodzie, przekrój na pół, włóż do naczynia żaroodpornego( naczynie spryskaj sprayem beztł.) i piecz w temp. 180 stopni ok. 20 minut. Następnie, po ostygnięciu wydrąż środek batatów tak, by nie uszkodzić skórki. W tym czasie na rozgrzanej patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulkę i czosnek, w kolejności dodaj mięsko z kurczaka ( może być zmielone lub pokrojone na małe kawałki), przyprawy i dwie łyżeczki przecieru pomidorowego. Składniki przełóż do wydrążonych batatów. Piecz w temp 180 stopni ok. 40 minut. Na koniec całość posyp natką pietruszki.
Smacznego .
Składniki:
- batat średniej wielkości
- cebula biała, czosnek
- przecier pomidorowy
- przyprawy: sól himalajska, pieprz, papryka wędzona


