Przepis na pyszne naleśniki, również dla tych, którzy nie jedzą jajek i dla tych, którzy mają problemy trawienne. Proste w przygotowaniu. Możesz zrobić w dwóch wersjach: wytrawnie i na słodko.
Kaszę zalej szklanką wody i odstaw, najlepiej na noc. Następnie zalej ponownie szklanką wody, dodaj szczyptę soli i zblenduj. Ja użyłam termomixa.
CIASTO NA NALEŚNIKI:
- szklanka kaszy gryczanej niepalonej
- 2 szklanki wody
- szczypta soli himalajskiej
NADZIENIE:
- pieczarki
- pomidorki koktajlowe
- szpinak
- sól himalajska, pieprz, papryka słodka
- olej kokosowy
Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojone pieczarki i szpinak, następnie w kolejności pomidorki. Całość przypraw.
Możesz zrobić naleśniki także w wersji z mięsnej, dodając ser kozi….kto jak lubi.
Smacznego!


