Cebulę i czosnek kroimy i podduszamy na patelni (używam sprayu beztł.), następnie wrzucam do garnka, dodaję obrane i pokrojone bataty, zalewam ciepłą wodą ( co skraca czas gotowania) do przykrycia warzyw i gotuję do miękkości. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i przyprawy. Blendujemy. Jako dodatek u mnie zawsze natka pietruszki i czarnuszka.

Makroskładniki: 327 kcal, B: 17.9 g, T: 10,7 g, W: 40.8 g

Składniki:
  • pół cebuli białej
  • 1 ząbek czosnku
  • bataty 200 g
  • mleczko kokosowe Real thai 19% 30 g
  • przyprawy: sól himalajska, kurkuma, imbir
  • u mnie zawsze dodatek mięsny musi być, więc mięso z ud kurczaka bez skóry 80 g

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach