Pyszna, sycąca i przede wszystkim rozgrzewająca.

Cebulę i czosnek posiekaj, podduś w garnku, następnie dodaj kalafior i zalej ciepłą wodą. Po ugotowaniu, dodaj przyprawy, mleczko kokosowe i zblenduj. Całość posyp czarnuszką i natką pietruszki.

U mnie w wersji z klopsikami z indyka, które wcześniej przygotowuję. *Kalafior to dobre źródło witaminy C. Zawiera też związki stymulujące wydzielanie odtruwających enzymów.

Składniki:
  • pół cebuli białej
  • 1 ząbek czosnku
  • 450 g mrożonego kalafiora
  • mleczko kokosowe 19% 30 g
  • sól himalajska, pieprz, kurkuma

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach