W garnku zagotuj mleko, dodaj stewię i szczyptę cynamonu, wsyp tapiokę i gotuj ok. 20 minut aż tapioka stanie się całkowicie szklista, przezroczysta (ja dodaję jeszcze wodę, ale możesz dodać po prostu więcej napoju roślinnego). Mango obrać, pokroić i zblendować na mus. Białko rozpuścić w małej ilości wody, żeby powstała gęsta nutella ( u mnie są to często 3 łyżeczki wody). Następnie warstwami układaj w naczynku na deser tapiokę, białko, mus z mango. Całość polej miodem. Często do deserów używam słoiczków zakupionych w Pepco, ładnie wyglądają A przecież chodzi o to, żeby było miło dla oka.
Makroskładniki: 446 kcal, B: 17.8 g, T: 4.6 g, W: 83 g
Składniki:
- tapioka granulat 60 g
- mleko migdałowe niesłodzone lub kokosowe 300 ml
- białko o smaku nutelli 20 g
- miód pszczeli naturalny 14 g tj.1 łyżeczka
- mango 100 g
- cynamon, stewia, woda


