Jabłko i marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W osobnej miseczce jajka roztrzep z ksylitolem, miodem, następnie dodaj wiórki kokosowe, płatki,mielone siemię, rozdrobnione orzechy włoskie oraz olej.

Dokładnie wymieszaj.

Połącz ze startą marchewką i jabłkiem, dodaj szczyptę cynamonu i aromat waniliowy. Odstaw na kilkanaście minut.

Następnie przełóż do foremki wyłożonej papierem i piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni. Odstaw do ostudzenia i pokrój na batony:-)

Składniki:
  • Jabłko 200 g
  • Marchew 60 g
  • 2 jaja kurze
  • Płatki migdałowe 2 łyżki (20 g)
  • Wiórki kokosowe 2 łyżki (20 g)
  • Płatki owsiane BG 20 g
  • Orzechy włoskie 30 g
  • Miód pszczeli naturalny 25 g
  • ksylitol 1 łyżka (20 g)
  • cynamon szczypta
  • aromat waniliowy
  • Olej kokosowy 40 g
  • Mielone siemię lniane 1 łyżka (15 g)

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach