Białka jaj ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy żółtka, mleko, mąkę, stewię i proszek do pieczenia. Całość przelewamy do formy na ciasto (ja pryskam zawsze sprayem beztł. ), na wierzch dodajemy maliny. Pieczemy w temp. 180 stopni 40 minut. Gotowe.
Makroskładniki na 1/4 porcji: 324,8 kcal, B: 16,1g, T: 8,62g, W: 46,5g
Jogurt naturalny z kokosem kupicie w Lidlu, mąkę kasztanową w zdrowej żywności.
Składniki:
- 2 całe jaja kurze
- 2 białka jaj kurzych
- mleko migdałowe niesłodzone 100 ml (może być napój kokosowy)
- isolat białka o smaku waniliowym 30 g
- jogurt naturalny z kokosem 300 g
- mąka kasztanowa 180 g
- maliny mrożone 200g
- Stewia
- proszek do pieczenia bg 1,5 łyżeczki


