Białka jaj ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy żółtka, mleko, mąkę, stewię i proszek do pieczenia. Całość przelewamy do formy na ciasto (ja pryskam zawsze sprayem beztł. ), na wierzch dodajemy maliny. Pieczemy w temp. 180 stopni 40 minut. Gotowe.

Makroskładniki na 1/4 porcji: 324,8 kcal, B: 16,1g, T: 8,62g, W: 46,5g

Jogurt naturalny z kokosem kupicie w Lidlu, mąkę kasztanową w zdrowej żywności.

Składniki:
  • 2 całe jaja kurze
  • 2 białka jaj kurzych
  • mleko migdałowe niesłodzone 100 ml (może być napój kokosowy)
  • isolat białka o smaku waniliowym 30 g
  • jogurt naturalny z kokosem 300 g
  • mąka kasztanowa 180 g
  • maliny mrożone 200g
  • Stewia
  • proszek do pieczenia bg 1,5 łyżeczki

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach