Pyszne, wilgotne w środku, o niesamowitym aromacie.

Marchew obierz i zetrzyj na tarce, następnie dodaj jaja, miód, cynamon , masło z migdałów, proszek do pieczenia. Osobno zmiksuj na gładką masę wiórki kokosowe z orzechami włoskimi. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj stewię i zblenduj. Całość przełóż do formy (u mnie prostokątna), piecz w temperaturze 180 stopni ok. 40 minut.

Makroskladniki na 1/4 porcji: 371, 9 kcal, B: 10,8 g, T: 30,8 g, W: 23,5 g

Do ciasta możesz zrobić różne polewy, w zależności od potrzeb. Jest na tyle aromatyczne, z posmakiem KOKOSA i orzechów, że spokojnie może zagościć niedługo na świątecznym stole.

Składniki:
  • marchew 350 g
  • orzechy włoskie 50 g
  • 3 jaja kurze całe (150 g)
  • miód pszczeli naturalny 28 g
  • wiórki kokosowe 90 g
  • masło pieczone migdały 40 g @maslove100procent
  • proszek do pieczenia bg 1,5 łyżeczki łyżeczki
  • cynamon, stewia

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach