Pyszne, wilgotne w środku, o niesamowitym aromacie.
Marchew obierz i zetrzyj na tarce, następnie dodaj jaja, miód, cynamon , masło z migdałów, proszek do pieczenia. Osobno zmiksuj na gładką masę wiórki kokosowe z orzechami włoskimi. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj stewię i zblenduj. Całość przełóż do formy (u mnie prostokątna), piecz w temperaturze 180 stopni ok. 40 minut.
Makroskladniki na 1/4 porcji: 371, 9 kcal, B: 10,8 g, T: 30,8 g, W: 23,5 g
Do ciasta możesz zrobić różne polewy, w zależności od potrzeb. Jest na tyle aromatyczne, z posmakiem KOKOSA i orzechów, że spokojnie może zagościć niedługo na świątecznym stole.
Składniki:
- marchew 350 g
- orzechy włoskie 50 g
- 3 jaja kurze całe (150 g)
- miód pszczeli naturalny 28 g
- wiórki kokosowe 90 g
- masło pieczone migdały 40 g @maslove100procent
- proszek do pieczenia bg 1,5 łyżeczki łyżeczki
- cynamon, stewia


