Ugotowane bataty zblenduj z daktylami, następnie stopniowo dodaj pozostałe składniki (oprócz czekolady), ponownie zblenduj na gładką masę, dodaj pokruszoną czekoladę. Ciasto przelej do formy (formę popryskaj sprayem beztł. lub delikatnie posmaruj olejem kokosowym). Na wierzchu ułóż truskawki.

Ciasto piecz w temp. 180 stopni 30 minut.

Makroskładniki 1/4 porcji: 435 kcal, B: 19,32g, T: 14,62g, W:59,05g

Składniki:
  • 500 g ugotowanych batatów
  • 100 g daktyli suszonych (wcześniej należy namoczyć)
  • 50 g masła migdałowego
  • 50 g gorzkiej czekolady Wawel 90%
  • 40 g mąki kokosowej
  • 50 g białko o smaku Kinder bueno, może być też Nutella
  • 25 g karobu
  • 140 g truskawek mrożonych
  • opcjonalnie proszek do pieczenia bg, stewia

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach