Spód: ugotowaną kaszę zblendować (gotujesz na mleku i wodzie). Dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajo, banana, olej, ponownie zblendować. Ciasto wyłożyć na formę do tarty (formę pryskam sprayem beztł.). Piec w temp. 180 stopni, 35 min.
Krem: kaszę ugotować na mleku i wodzie, dodać olej, sok z cytryny, zblendować, wylać na wystudzony spód. Na wierzchu ułożyć owoce. Włożyć do lodówki.
Spód:
- kasza jaglana 100g
- mąka kukurydziana 50g
- olej kokosowy 35g
- jajo kurze 1szt
- banan 87g
- proszek do pieczenia bg 1 łyżeczka
- mleko ryżowo-kokosowe 100ml
Krem:
- kasza jaglana 120 g
- mleko ryżowo-kokosowe 100ml
- olej kokosowy 11g
- sok z cytryny
- owoce: maliny 100g, jagody 50g
Makro: 1/4 porcji: 423,5 kcal, B: 9,05, T: 15,9 g, W: 64,5 g
Ps moje ulubione ciacho.


