Spód: ugotowaną kaszę zblendować (gotujesz na mleku i wodzie). Dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajo, banana, olej, ponownie zblendować. Ciasto wyłożyć na formę do tarty (formę pryskam sprayem beztł.). Piec w temp. 180 stopni, 35 min.

Krem: kaszę ugotować na mleku i wodzie, dodać olej, sok z cytryny, zblendować, wylać na wystudzony spód. Na wierzchu ułożyć owoce. Włożyć do lodówki.

Spód:
  • kasza jaglana 100g
  • mąka kukurydziana 50g
  • olej kokosowy 35g
  • jajo kurze 1szt
  • banan 87g
  • proszek do pieczenia bg 1 łyżeczka
  • mleko ryżowo-kokosowe 100ml
Krem:
  • kasza jaglana 120 g
  • mleko ryżowo-kokosowe 100ml
  • olej kokosowy 11g
  • sok z cytryny
  • owoce: maliny 100g, jagody 50g

Makro: 1/4 porcji: 423,5 kcal, B: 9,05, T: 15,9 g, W: 64,5 g

Ps moje ulubione ciacho.

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach