NALEŚNIKI Z MĄKI KASZTANOWEJ, niezwykle wartościowej i cennej pod kątem składników odżywczych. Znajdują się w niej witaminy A, C, E oraz z grupy B. Jest uznanym źródłem bioflawonoidów oraz garbników, a także kwasu foliowego
<3
Mąkę wraz z 15 g białka, jajkiem i mlekiem zmiksuj tak, aby pozbyć sie grudek, a następnie smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
Składniki:
- Mąka kasztanowa 50 g
- Mleko roślinne *u mnie ryżowo kokosowe 150 ml
- 1 całe jajo (50 g)
- Białko o smaku nutella 30 g
- Maliny mrożone 180 g
- Wiórki kokosowe 3 g
- Olej kokosowy do smażenia
Mus:
- Maliny mrożone
- Białko 15 g
- stewia do smaku
Całość należy zblendować
Mus możesz dodać do środka naleśników lub na wierzch, posypać wiórkami i cukrem pudrem w postaci stewii w proszku.
Poezja smaku:-)


