Umyj i osusz owoce.
Wyciśnij sok z pomarańczy i namocz w nim biszkopty.
Do miski włóż żółtka i zmiksuj z ksylitolem. Następnie dodaj gęste mleczko kokosowe, aromat waniliowy i połącz w gładką masę.
W pucharkach układaj warstwami biszkopty bezglutenowe, masę kokosową, owoce i tak naprzemiennie. Całość posyp prażonymi płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi.
(owoce leśne posypałam odrobiną stewii, żeby było bardziej słodko ♥)

Gotowy deser wstaw do lodówki 

Składniki:
  • 250 g gęstego mleczka kokosowego z puszki
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki ksylitolu
  • biszkopty bezglutenowe (przepis w folderze), ja dałam dwa duże
  • pomarańcza
  • maliny, borówki
  • płatki migdałowe, wiórki kokosowe (opcjonalne, jako posypka)

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach