Na patelni rozgrzej olej, następnie dodaj pokrojoną cebulkę, posyp tymiankiem. Podduś, ale nie do zarumienienia, dodaj pokrojoną wątróbkę i przyprawy. Całość podsmaż 2-3 minuty. Następnie za pomocą malaksera rozdrobnij wszystko ( ja używam termomixa). Przełóż do foremki do pieczenia lub do kokilek (wcześniej pryskam je sprayem beztł. ) . Piecz w piekarniku 180 stopni ok. 25 minut.
Taką pastę możesz wykorzystać do śniadania białkowo-tluszczowego lub podawać w towarzystwie chleba żytniego na zakwasie lub gryczanego. Pyszne.
Makroskładniki 1/2 porcji: 277,75 kcal, B: 23,75g, T: 20,4g, W: 0,75 g
Składniki:
- wątróbka drobiowa 250 g
- olej kokosowy 25 g
- cebula biała 1 szt
- przyprawy: tymianek, gałka muszkatołowa, sól himalajska, pieprz.


