Opcja dla tych, którzy nie „boją” się nabiału i mogą go od czasu do czasu jeść:
SERNIK WANILIOWY
Białka jaj ubij na sztywną pianę, następnie w kolejności stopniowo dodaj ser twarogowy, żółtka jaj, budyń, jogurt, całość zblenduj, posłodź stewią, całość przelej do formy do ciasta (tę zawsze pryskam sprayem beztł.). Na koniec dodaj jagody.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni 50 minut.
Smacznego.
Makroskładniki 1/2 porcji: 401,15 kcal, B: 27,75 g, T: 15,5 g, W: 39,45 g
Składniki:
- ser twarogowy półtłusty bez laktozy 250 g
- budyń bez glutenu smak waniliowy 1 opakowanie tj. 40 g
- jogurt kokosowy platon 200 g ( dostępny w lidlu)
- 2 jaja kurze
- jagody mrożone 100 g
- stewia


