Opcja dla tych, którzy nie „boją” się nabiału i mogą go od czasu do czasu jeść:

SERNIK WANILIOWY

Białka jaj ubij na sztywną pianę, następnie w kolejności stopniowo dodaj ser twarogowy, żółtka jaj, budyń, jogurt, całość zblenduj, posłodź stewią, całość przelej do formy do ciasta (tę zawsze pryskam sprayem beztł.). Na koniec dodaj jagody.

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni 50 minut.

Smacznego.

Makroskładniki 1/2 porcji: 401,15 kcal, B: 27,75 g, T: 15,5 g, W: 39,45 g

Składniki:
  • ser twarogowy półtłusty bez laktozy 250 g
  • budyń bez glutenu smak waniliowy 1 opakowanie tj. 40 g
  • jogurt kokosowy platon 200 g ( dostępny w lidlu)
  • 2 jaja kurze
  • jagody mrożone 100 g
  • stewia

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach