Ciasto totalnie na legalu absolutnie dla każdego, kto dba o swoją sylwetkę ( nie musisz się niczego obawiać). SKŁADNIKI na spód:
Spód:
- ok 200 g kaszy jaglanej
- mleko migdałowe niesłodzone
- łyżeczka oleju kokosowego ➡cynamon, stewia
Wierzch ciasta:
- 3 duże jabłka
- cynamon, stewia
- płatki migdałowe, wiórki kokosowe i jeszcze będą pieczone migdały od #maslove
Kaszę jaglaną przepłucz w wodzie, następnie zalej mlekiem, dodaj olej kokosowy i zagotuj ( ja zalewam jeszcze wodą i gotuję kaszę do całkowitego wchłonięcia, szczypta cynamonu i stewia).
Po wystygnięciu całość należy zblendować.
Jabłka obierz, pokrój na małe kawałki, posyp cynamonem, stewią i duś na patelni pod przykryciem.
Formę na ciasto posmaruj olejem kokosowym lub popryskaj sprayem beztl., następnie wyłóż zblendowaną kaszę jaglaną, na wierzch dodaj jabłka i posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w temp. 180 stopni ok. 35 minut.
Smacznego.


