Kaszę przepłucz przed ugotowaniem, następnie zalej napojem roślinnym i wodą tak, żeby potem uzyskać gęstą konsystencję. Do ugotowanej kaszy dodaj białko, masło orzechowe, erytrytol. Zblenduj. W tym czasie kiedy kasza się gotuje, namocz daktyle. Następnie zblenduj je z masłem orzechowym. Kaszę po wystygnięciu układaj do pucharków na deser warstwami (raz kasza, raz słony karmel, ponownie kasza). Całość posyp kakao i orzeszkami ziemnymi.
Składniki na 2 porcje.
Makro na 1 porcję:
Kcal 460, B: 25.5 g, T: 19.2 g, W: 48.1 g
Składniki:
- kasza jaglana 70 g
- napój kokosowy 140 g
- erytrytol 2 łyżeczki
- odżywka białkowa isolate 30 g (u mnie smak białej czekolady)
- masło orzechowe 15 g
- Słony karmel:
- daktyle 52 g
- masło orzechowe 20 g
Dodatki:
- surowe kakao 15 g
- orzeszki ziemne prażone 20 g


