Osobiście uwielbiam. Cenię za smak, za szybkość, łatwość przygotowania, a do tego są pożywne i sycące. Możecie je skosztować do kawy, potraktować jako posiłek. Doskonale nadają się też dla dzieci do szkoły.

Wszystkie składniki należy połączyć i dokładnie zblendować. Ja używam w tym celu termomixa, można użyć też blendera, jednak wcześniej proponuję namoczyć daktyle, żeby były bardziej miękkie. Następnie formujemy kulki. Powinno wyjść 9 sztuk. Gotowe kulki wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. Makro na 1 szt: kcal 144, B: 3 g, T: 5 g, W: 21 g
Składniki:
  • daktyle suszone bez pestek 200 g
  • słonecznik łuskany 50 g
  • płatki owsiane błyskawiczne 50 g
  • wiórki kokosowe 30 g
  • syrop klonowy 10 g

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach