Osobiście uwielbiam. Cenię za smak, za szybkość, łatwość przygotowania, a do tego są pożywne i sycące. Możecie je skosztować do kawy, potraktować jako posiłek. Doskonale nadają się też dla dzieci do szkoły.
Wszystkie składniki należy połączyć i dokładnie zblendować. Ja używam w tym celu termomixa, można użyć też blendera, jednak wcześniej proponuję namoczyć daktyle, żeby były bardziej miękkie. Następnie formujemy kulki. Powinno wyjść 9 sztuk. Gotowe kulki wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
Makro na 1 szt: kcal 144, B: 3 g, T: 5 g, W: 21 g
Składniki:
- daktyle suszone bez pestek 200 g
- słonecznik łuskany 50 g
- płatki owsiane błyskawiczne 50 g
- wiórki kokosowe 30 g
- syrop klonowy 10 g