Uwielbiam. Robi się bardzo szybko, a smakują obłędnie.

Do naczynia wrzucamy suche składniki i dokładnie mieszamy tj. mąkę , proszek pieczenia , sodę oczyszczoną , odżywkę białkową). W osobnym naczyniu blendujemy składniki mokre tj. olej, banana, napój roślinny, syrop klonowy. Następnie łączymy składniki suche z mokrymi, mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę silikonową popryskaj sprayem beztł. i wypełnij powstałą masą. Piecz ok. 10 minut.

Wychodzi 12 sztuk.

Makro bez dodatków na 1 szt.: kcal 74,3, B: 3,4 g, T: 2,2 g, W: 10,03 g

Składniki:
  • mąka ryżowa 125 g
  • banan 60 g
  • napój migdałowy 180 ml
  • isolate 35 g (u mnie białko o smaku wafelek w śmietanie, ale wanilia będzie też super)
  • olej kokosowy 20 g
  • syrop klonowy 15 ml
  • proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
  • soda oczyszczona 0.5 łyżeczki
Dodatki:

u mnie masło orzechowe, wiórki kokosowe, pokruszone orzechy laskowe i gorzka czekolada.

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach