CIASTO CYTRYNOWE, które możecie zaserwować do kawy, nie tylko podczas Świąt Wielkanocnych
Olej połącz z erytrytolem i zblenduj, w kolejności dodaj jajka, dokładnie wymieszaj. W osobnym naczyniu zblenduj płatki owsiane na mąkę, dodaj mąkę kukurydzianą, wymieszaj. Połącz wszystkie składniki, dodaj jogurt, proszek do pieczenia, białko, sok z cytryny oraz drobno startą skórkę z cytryny. Dokładnie zblenduj. Formę do ciasta popryskaj sprayem beztł., wlej gotową masę. Ciasto piecz w temp 170 stopni 35 do 40 min.
*polecam małą keksowkę.

Lukier: pół szklanki erytrytolu, 5 łyżek soku z cytryny, zblenduj 20 porcji.

Makro na 1 porcję: kcal: 93, B: 3,3 g, T: 6,3 g, W: 5,5 g

Składniki:
  • Olej kokosowy 100 g
  • erytrytol 111 g
  • jaja kurze 3 szt
  • płatki owsiane błyskawicznie 45 g
  • mąka kukurydziana 105 g
  • jogurt naturalny bez laktozy 136 g
  • białko isolate, u mnie wanilia 30 g
  • proszek do pieczenia 7 g
  • sok z połowy cytryny
  • skórka ze startej cytryny

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach