Składniki spód:
- mąka ryżowa 40 g
- żółtko jaja kurzego 1 szt
- woda 70 g
- odżywka białkowa Isolate 20 g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- erytrytol 2 łyżeczki
Wszystkie składniki łączymy na gładką masę
JABŁKOWA WARSTWA:
- jabłko starte na tarce 150 g
- cynamon 1-2 g
BEZA:
- białko jaja kurzego
- szczypta soli
- skrobia ziemniaczana 10 g
Białko wraz z sola ubij na sztywną pianę, dodaj skrobię, wymieszaj
KRUSZONKA
- płatki owsiane 15 g
- masło orzechowe 15 g
- erytrytol 1 łyżeczka
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Naczynie żaroodporne popryskaj sprayem beztłuszczowym, następnie dodaj spód, jabłka, bezę a na koniec kruszonkę. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 27 minut.
Całość zawiera: 539 kcal, B: 34 g T: 14 g W: 83 g (w tym błonnik 7 g)


