W garnku zagotuj mleko, dodaj stewię i szczyptę cynamonu, wsyp tapiokę i gotuj ok. 20 minut aż tapioka stanie się całkowicie szklista, przezroczysta (ja dodaję jeszcze wodę, ale możesz dodać po prostu więcej napoju roślinnego). Mango obrać, pokroić i zblendować na mus. Białko rozpuścić w małej ilości wody, żeby powstała gęsta nutella ( u mnie są to często 3 łyżeczki wody). Następnie warstwami układaj w naczynku na deser tapiokę, białko, mus z mango. Całość polej miodem. Często do deserów używam słoiczków zakupionych w Pepco, ładnie wyglądają A przecież chodzi o to, żeby było miło dla oka. Makroskładniki: 446 kcal, B: 17.8 g, T: 4.6 g, W: 83 g
Składniki:
  • tapioka granulat 60 g
  • mleko migdałowe niesłodzone lub kokosowe 300 ml
  • białko o smaku nutelli 20 g
  • miód pszczeli naturalny 14 g tj.1 łyżeczka
  • mango 100 g
  • cynamon, stewia, woda

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach