Rozgrzej piekarnik do 180 s. Keksówkę ( u mnie 24 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub spryskaj sprayem beztłuszczowym. Jaja połącz z syropem, dokładnie ubij. W kolejności dodaj banany i olej kokosowy, zblenduj. Następnie dodaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, dokładnie zblenduj. Ciasto przelej do keksówki. Piecz 40-45 min. Sprawdź wykałaczką czy ciasto gotowe. Najlepiej kroić po wystygnięciu.
12 porcji – makro na 1 porcję
Kcal 123.25
B: 3.025 g
T: 6.03 g
W: 14.16 g
Składniki:
- mąka gryczana (u mnie biała) 130 g
- olej kokosowy 55 g
- jaja kurze 3 szt
- banany 250 g
- cynamon 1 łyżeczka
- proszek do pieczenia 10 g
- syrop klonowy 30 g


