Kaszę przepłucz przed ugotowaniem, następnie zalej napojem roślinnym i wodą tak, żeby potem uzyskać gęstą konsystencję. Do ugotowanej kaszy dodaj białko, masło orzechowe, erytrytol. Zblenduj. W tym czasie kiedy kasza się gotuje, namocz daktyle. Następnie zblenduj je z masłem orzechowym. Kaszę po wystygnięciu układaj do pucharków na deser warstwami (raz kasza, raz słony karmel, ponownie kasza). Całość posyp kakao i orzeszkami ziemnymi.

Składniki na 2 porcje.

Makro na 1 porcję:
Kcal 460, B: 25.5 g, T: 19.2 g, W: 48.1 g

Składniki:
  • kasza jaglana 70 g
  • napój kokosowy 140 g
  • erytrytol 2 łyżeczki
  • odżywka białkowa isolate 30 g (u mnie smak białej czekolady)
  • masło orzechowe 15 g
  • Słony karmel:
  • daktyle 52 g
  • masło orzechowe 20 g

Dodatki:

  • surowe kakao 15 g
  • orzeszki ziemne prażone 20 g

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach