Uwielbiam. Robi się bardzo szybko, a smakują obłędnie.
Do naczynia wrzucamy suche składniki i dokładnie mieszamy tj. mąkę , proszek pieczenia , sodę oczyszczoną , odżywkę białkową). W osobnym naczyniu blendujemy składniki mokre tj. olej, banana, napój roślinny, syrop klonowy. Następnie łączymy składniki suche z mokrymi, mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę silikonową popryskaj sprayem beztł. i wypełnij powstałą masą. Piecz ok. 10 minut.
Wychodzi 12 sztuk.
Makro bez dodatków na 1 szt.: kcal 74,3, B: 3,4 g, T: 2,2 g, W: 10,03 g
Składniki:
- mąka ryżowa 125 g
- banan 60 g
- napój migdałowy 180 ml
- isolate 35 g (u mnie białko o smaku wafelek w śmietanie, ale wanilia będzie też super)
- olej kokosowy 20 g
- syrop klonowy 15 ml
- proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
- soda oczyszczona 0.5 łyżeczki
Dodatki:
u mnie masło orzechowe, wiórki kokosowe, pokruszone orzechy laskowe i gorzka czekolada.


