Składniki spód:

  • mąka ryżowa 40 g
  • żółtko jaja kurzego 1 szt
  • woda 70 g
  • odżywka białkowa Isolate 20 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • erytrytol 2 łyżeczki

Wszystkie składniki łączymy na gładką masę

JABŁKOWA WARSTWA:

  • jabłko starte na tarce 150 g
  • cynamon 1-2 g

BEZA:

  • białko jaja kurzego
  • szczypta soli
  • skrobia ziemniaczana 10 g

Białko wraz z sola ubij na sztywną pianę, dodaj skrobię, wymieszaj

KRUSZONKA

  • płatki owsiane 15 g
  • masło orzechowe 15 g
  • erytrytol 1 łyżeczka

Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

Naczynie żaroodporne popryskaj sprayem beztłuszczowym, następnie dodaj spód, jabłka, bezę a na koniec kruszonkę. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 27 minut.

Całość zawiera: 539 kcal, B: 34 g T: 14 g W: 83 g (w tym błonnik 7 g)

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach