Jabłko i marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W osobnej miseczce jajka roztrzep z ksylitolem, miodem, następnie dodaj wiórki kokosowe, płatki,mielone siemię, rozdrobnione orzechy włoskie oraz olej.
Dokładnie wymieszaj.
Połącz ze startą marchewką i jabłkiem, dodaj szczyptę cynamonu i aromat waniliowy. Odstaw na kilkanaście minut.
Następnie przełóż do foremki wyłożonej papierem i piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni. Odstaw do ostudzenia i pokrój na batony:-)
Składniki:
- Jabłko 200 g
- Marchew 60 g
- 2 jaja kurze
- Płatki migdałowe 2 łyżki (20 g)
- Wiórki kokosowe 2 łyżki (20 g)
- Płatki owsiane BG 20 g
- Orzechy włoskie 30 g
- Miód pszczeli naturalny 25 g
- ksylitol 1 łyżka (20 g)
- cynamon szczypta
- aromat waniliowy
- Olej kokosowy 40 g
- Mielone siemię lniane 1 łyżka (15 g)


