Umyj i osusz owoce.
Wyciśnij sok z pomarańczy i namocz w nim biszkopty.
Do miski włóż żółtka i zmiksuj z ksylitolem. Następnie dodaj gęste mleczko kokosowe, aromat waniliowy i połącz w gładką masę.
W pucharkach układaj warstwami biszkopty bezglutenowe, masę kokosową, owoce i tak naprzemiennie. Całość posyp prażonymi płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi.
(owoce leśne posypałam odrobiną stewii, żeby było bardziej słodko ♥)
Gotowy deser wstaw do lodówki
Składniki:
- 250 g gęstego mleczka kokosowego z puszki
- 2 żółtka
- 2 łyżki ksylitolu
- biszkopty bezglutenowe (przepis w folderze), ja dałam dwa duże
- pomarańcza
- maliny, borówki
- płatki migdałowe, wiórki kokosowe (opcjonalne, jako posypka)


