Ciasto totalnie na legalu absolutnie dla każdego, kto dba o swoją sylwetkę ( nie musisz się niczego obawiać). SKŁADNIKI na spód:

Spód:
  • ok 200 g kaszy jaglanej
  • mleko migdałowe niesłodzone
  • łyżeczka oleju kokosowego ➡cynamon, stewia
Wierzch ciasta:
  • 3 duże jabłka
  • cynamon, stewia
  • płatki migdałowe, wiórki kokosowe i jeszcze będą pieczone migdały od #maslove

Kaszę jaglaną przepłucz w wodzie, następnie zalej mlekiem, dodaj olej kokosowy i zagotuj ( ja zalewam jeszcze wodą i gotuję kaszę do całkowitego wchłonięcia, szczypta cynamonu i stewia).

Po wystygnięciu całość należy zblendować.

Jabłka obierz, pokrój na małe kawałki, posyp cynamonem, stewią i duś na patelni pod przykryciem.

Formę na ciasto posmaruj olejem kokosowym lub popryskaj sprayem beztl., następnie wyłóż zblendowaną kaszę jaglaną, na wierzch dodaj jabłka i posyp płatkami migdałowymi.

Piecz w temp. 180 stopni ok. 35 minut.

Smacznego.

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach