Na patelni rozgrzej olej, następnie dodaj pokrojoną cebulkę, posyp tymiankiem. Podduś, ale nie do zarumienienia, dodaj pokrojoną wątróbkę i przyprawy. Całość podsmaż 2-3 minuty. Następnie za pomocą malaksera rozdrobnij wszystko ( ja używam termomixa). Przełóż do foremki do pieczenia lub do kokilek (wcześniej pryskam je sprayem beztł. ) . Piecz w piekarniku 180 stopni ok. 25 minut.

Taką pastę możesz wykorzystać do śniadania białkowo-tluszczowego lub podawać w towarzystwie chleba żytniego na zakwasie lub gryczanego. Pyszne.

Makroskładniki 1/2 porcji: 277,75 kcal, B: 23,75g, T: 20,4g, W: 0,75 g

Składniki:
  • wątróbka drobiowa 250 g
  • olej kokosowy 25 g
  • cebula biała 1 szt
  • przyprawy: tymianek, gałka muszkatołowa, sól himalajska, pieprz.

Zapisz się do newslettera!


Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami

w dieto-coaching.pl.

Odbierz przepis

na pyszne CIASTO DYNIOWE LOW CARB

Dziękujemy za zapisanie się do naszego Newslettera! Dziękuję -- Anna Kisielewicz Dietocoach